Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@20:25:48 GMT

ماسکی که کرونا به چهره اقتصاد شهر‌ها زد

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۳۲۴۵۹

ماسکی که کرونا به چهره اقتصاد شهر‌ها زد

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، ویروس کرونا به عنوان دومین همه گیری بزرگ جهانی از طریق یک فرد چینی به دنیا پا گذاشت و با سرایت از بدنی به بدنی دیگر تمام جهانیان را در گیر خودش کرد.

این ویروس بیش از  یک سال است که بی رحمانه می‌تازد و قربانی می‌گیرد، جان از پس جان و زندگی از پس زندگی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما متاسفانه تنها به گرفتن جان‌ها قانع نشد چرا که بی محابا و با قدرت به اقتصاد و معیشت مردم حمله کرد و خیلی از مشاغل را به ورطه تعطیلی کشاند.

این ویروس با تعطیلی کسب‌وکارها، عملا عرصه را برای افزایش نرخ تورم و گرانی باز کرد و در کمین مردمانی نشست که برای امرار معاش از قرنطینه بیرون آمدند.

همین امر موجب شد تا زنگ خطر شیوع کرونا در کشور به صدا دربیاید و کووید ۱۹ وضعیت اغلب شهر‌ها را قرمز کرد.

در این هنگام متولیان امر با اعمال محدودیت‌های کرونایی و اطلاع رسانی دقیق رسانه‌های جمعی توانستند وضعیت شیوع این بیماری را کنترل کنند.

کم کم با رنگ باختن شهر‌ها از قرمز به نارنجی، زرد و آبی و متمایل شدن به سفید احساس امنیت و آرامش به صنوف و بازار بازگشت و موجب شد تا کرکره‌های پایین کشیده شده مغازه‌ها بالا بیاید.

در حال حاضر برخی از کسب و کار‌ها بازگشایی شده است، اما بعضی از مشاغل هنوز با مشکل مواجه هستند که در میان آن‌ها مشاغلی مانند سالن‌های آرایشی، سالن‌های ورزشی، هتل‌ها و رستوران‌ها و تالار‌های پذیرایی بیشترین آسیب را از کرونا دیده‌اند.

سایه سنگین کرونا بر اقتصاد شهر‌ها

متولیان امر برای جلوگیری از شیوع بیماری همه گیر کووید ۱۹ که آژیر خطرش در سراسر ایران به صدا درآمده بود و موجب شده بود تا همه شهر‌ها در وضعیت قرمز و بحرانی قرار گیرند، سعی کردند با اعمال محدودیت‌های کرونایی و اطلاع رسانی دقیق رسانه‌های جمعی وضعیت شیوع این بیماری را کنترل کنند.

در این برهه مدارس، ادارت، بیشتر مغازه‌های اصناف و بازاریان سطح شهر تعطیل شدند.

این تعطیلی‌ها برای تعداد زیادی از خانوار‌های اصناف و کسبه آغاز روز‌های سخت، اما مسئولیت‌پذیری بود، بسیاری از آن‌ها به دلیل مشکلات معیشتی برای امرار معاش دچار بحران شدند.

بیشتر بخوانید

کرونا با چاپخانه‌ها چه کرد؟ / رونق کارت عروسی‌های مجازی بعد از محدودیت‌ها کرونا و هیاهوی مهد‌های بی کودک/ از خانه نشینی مربیان تا ضرر میلیاردی مهد‌ها مهر تعطیلی کرونا پای کدام مشاغل کشور زده نمی شود؟

هر چند با مطلوب‌تر شدن وضعیت کرونایی شهر‌ها و رفع محدودیت‌ها وضع معیشتی آن‌ها بهتر شد، اما به روال سابق برنگشت.

خط و نشان کرونا برای تالار‌های پذیرایی

در این بحبوحه که با رفع محدودیت‌ها همه اصناف و بازاریان دوباره بر سر کار خود برگشتند تنها با مجوز فعالیت تالار‌های عروسی موافقت نمی‌شد چرا که ازدحام و شلوغی نه تنها جان مردم را به خطر می‌انداخت بلکه ممکن بود زنگ خطر پیک چهارم کووید ۱۹ را به صدا درآورد.

و اما این تعطیلی‌های یک ساله تالار‌ها عده‌ای زیادی را بیکار کرد برای شنیدن صدای صنوف این رسته شغلی به یکی از تالار‌های پذیرایی مهاباد سر زدم ...

خضری مسئول یکی از تالار‌های مهاباد گفت: اکنون مدت یک سال است که هیچ‌گونه فعالیت و درآمدی نداریم و در این مدت تنها به خاطر محدودیت‌ها و حفظ سلامت مردم با این تعطیلی‌ها موافقت کرده‌ایم.

خضری اضافه کرد: در یک سال گذشته با وضعیت بد اقتصادی مواجه شده‌ایم و کارگر‌ها را به دلیل نداشتن درآمد اخراج کردیم.

سالاری مسئول یکی دیگر از تالا‌رها که خیلی از شرایط شاکی بود، اظهار کرد: مگر می‌شود به مردم بگویید، میلیون‌ها تومان برای عروسی خرج کنید اما، چون منع رفت و آمد شبانه هست، از سر و ته مجلس عروسی بزنید و تا ساعت ۸ تمام کنید؟!

او افزود: برگزاری مراسم عروسی تا قبل از آغاز ساعت منع تردد شبانه، بی‌معنی و نشدنی است.

سالاری ادامه داد: بدون شک در این شرایط و با توجه به وضعیت اقتصادی مردم، خانواده‌ها ترجیح می‌دهند به سبک قدیمی مراسم‌های شادی خود را در منزل برگزار کنند.

صاحبی یکی ار کارکنان این تالار‌ها گفت: حدود یک ساله که خانه نشین شده ایم الان دیگر بیشتر خانواده‌ها در ۲ منزل مجاور مراسمات شادی و عروسی و ترحیم را برگزار می‌کنند.

او ادامه داد:  نگرانی ما از این است که با تداوم شرایط کنونی، دیگر کسی حاضر به برگزاری مراسم در تالار‌ها نشود.

برای نجات جان‌ها از کرونا محدودیت‌ها اعمال شد

عارف خدرلو فرماندار مهاباد گفت: یکی از تبعات ویروس کرونا مسائل معیشتی مردم است، اما اگر محدودیت‌های کرونایی اعمال نمی‌شد قطعا همشهریان بیشتری را از دست می‌دادیم.

خدرلو افزود: اولویت ما حفظ جان و سلامت مردم است.

او ادامه داد: دولت سعی داشت با پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا از صنوف مختلف حمایت کند، اما برخی از صنوف استقبال نکردند و برخی دیگر با دریافت این تسهیلات سعی کردند به نحوی شرایط سخت را سپری کنند.

فرماندار مهاباد از صاحبان تالار‌ها خواست: با توجه به ابلاغ از سرگیری فعالیت تالار‌ها بر اساس شرایط و ضوابط خاص فعالیت خود را آغاز کنند.

گذر از وضعیت زرد کرونایی و به صدا درآمدن آژیر وضعیت قرمز

شرایط زرد کرونایی در مهاباد موجب شد تا تالارها به مدت یک ماه با ۳۰ درصد ظرفیت بازگشایی شوند اما حالا به قرمز شدن وضعیت کرونایی این شهر تعطیلی دوباره در انتظار این رسته شغلی است.

بیشتر بخوانید

آژیر وضعیت قرمز کرونا در مهاباد به صدا درآمد شرط و شروط کرونایی برای برگزاری مراسم‌ دسته جمعی در مهاباد فعالیت مجدد تالارهای پذیرایی پس از یک سال تعطیلی

 

در طول این مدت که تالارها تعطیل بودند تعداد قابل توجهی از مردم مراسم های عزا و عروسی را در فضای محدود خانه برگزار می کردند با این وجود آیا تعطیلی تالارها می تواند برای قطع زنجیره کرونا ویروس اقدام موثری باشد؟

موضوع را از مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد پیگیری کردم

حسینی مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد گفت: اکنون بسیاری از مردم مراسم‌های خود را در خانه برگزار می‌کنند که بدون شک تجمع افراد در محیطی کوچک به مراتب تهدیدی جدی‌تر برای سلامت افراد است.

او اضافه کرد: با توجه به اینکه آژیر وضعیت قرمز کرونا در مهاباد به صدا درآمده است بهتر است مردم از  برگزاری هرگونه مراسم و دورهمی در خانه‌ها خودداری کنند.

کرونا واقعیتی است که اکنون تمام مردم جهان را به خود درگیر کرده است، ویروسی که با کسی شوخی ندارد و بر چهره‌های مردم و اقتصاد تمام دنیا ماسک انداخته است.

در این شرایط چاره‌ای جز دست و پنجه نرم کردن با این ویروس نداریم..اما با توجه به اینکه خلاصی از این ویروس به این زودی ها میسر نیست به نظر می رسد بازگشایی تالارها با رعایت شیوه نامه های بهداشتی در کنترل بیماری کرونا موثرتر باشد چرا که در طول این مدت به دفعات شاهد برگزاری مراسم های کرونایی در فضاهای محدود خانه ها باشد.

هر چند کرونا شرایط را برای مردم و بسیاری از صنوف سخت کرد، اما برای عبور از این روز‌های سخت بهتر است با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی دست در دست هم تلاش کنیم تا دوباره به روز‌های خوب بدون کرونا بازگردیم.

گزارشی از نگار هنرمند

انتهای پیام/ه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرونا ویروس اخبار سلامت برگزاری مراسم محدودیت ها وضعیت قرمز تالار ها موجب شد شهر ها یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۲۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمار دانشجویان دستگیر شده در دانشگاه‌های آمریکا به بیش از هزار نفر رسید

در حالی که تظاهرات دانشجویی برای اعلام حمایت از فلسطین در بیش از ۲۰ دانشگاه آمریکا ادامه دارد، منابع اعلام کردند که تاکنون بیش از هزار معترض حامی فلسطین توسط نیرو‌های پلیس دستگیر شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری شین‌هوا، در برخی دانشگاه‌ها مثل دانشگاه «کلمبیا» در نیویورک که تاکنون مرکز تظاهرات بوده، اعتراضات در حال تشدید شدن است.

اوایل روز گذشته، دانشجویان این دانشگاه در پردیس منهتن مقابل تالار «همیلتون» ایستاده و زنجیره انسانی تشکیل دادند. تالار «همیلتون» یکی از چندین ساختمانی است که قبلاً در جریان اعتراضات حقوق مدنی و ضدجنگ ویتنام در سال ۱۹۶۸ محل اعتراضات دانشجویی بود و اکنون نیز گفته می‌شود که به تصرف معترضان درآمده است. 

این دانشجویان خواستار عدم ارتباط دانشگاه با شرکت‌های حامی اسرائیل، شفاف‌سازی محل دریافت بودجه و سرمایه‌گذاری و همچنین عفو دانشجویان و اعضای هیئت علمی شده‌اند که به دلیل اعتراضات با اقدامات تنبیهی مواجه هستند. 

دانشگاه کلمبیا اعلام کرده دانشجویانی که در تالار همیلتون حضور دارند را اخراج خواهد کرد. 

افزون بر این، گفته می‌شود در تظاهراتی دیگر در ایالت «اورگن» معترضان کتابخانه دانشگاه دولتی پورتلند را تصرف کرده‌اند. نیرو‌های پلیس وارد دانشگاه شده و پس از درگیری خشونت‌آمیز با دانشجویان معترض تعدادی را دستگیر کردند.

موج چند روزه تظاهرات ضدجنگ در محیط آکادمیک، مظهر نارضایتی جوانان آمریکایی از نحوه مدیریت دولت بایدن در خصوص جنگ علیه غزه است. نظرسنجی اخیر سی‌ان‌ان نشان می‌دهد ۷۱ درصد بزرگسالان آمریکایی از اقدامات بایدن در خصوص جنگ غزه ناراضی هستند. این رقم در مورد افراد زیر ۳۵ سال، ۸۱ درصد است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • شش مولفه اقتصاد مقاومتی متعلق به مردم است 
  • وضعیت تلخ اقتصاد ایران در خاطره‌گویی فوتبالیست سابق در تلویزیون | فیلم
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • شمار دانشجویان دستگیر شده در دانشگاه‌های آمریکا به بیش از هزار نفر رسید
  • چهره اعتراضات دانشجویی آمریکا: «از دانشجویان ایرانی برای حمایت از جنبش‌مان متشکریم»
  • دیدار چهره به چهره رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی با بیش از ۱۳۰نفر 
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد/ تشکیل پرونده برای چهره‌هایی که اهمیت عملیات وعده صادق را به مخاطره انداخته بودند/ تشریح آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل/ کشف جرم جدید در پرونده چای دبش
  • جنجال نظرات مهدی نصیری درباره شاهزاده پهلوی و اپوزیسیون!
  • ببینید | واکنش متفاوت ۲ بازیگر زن به قضاوت‌های مردم درباره چهره‌شان